Кампанията на БСП върви много усилено и безспорно се влага

...
 Кампанията на БСП върви много усилено и безспорно се влага
Коментари Харесай

Борислав Гуцанов: Настояваме за мир, налагане на таван на цените и увеличаване на доходите

 izbori_2023_v1_014

 

„ Кампанията на Българска социалистическа партия върви доста интензивно и несъмнено се влага доста сила – и от водачите на листи, и от претендентите за народни представители, и от самата партия. Това демонстрира, че Българска социалистическа партия е един извънредно жив организъм и партия, която има големи качества и неслучайно е мъдрата партия, която през какво ли не е минала през тези 130 години. Единици са партиите в Европа и в света, които могат да се похвалят с това. Партията е жива и подготвена за следващата борба “.

Това съобщи организационният секретар на Българска социалистическа партия и лидер на листата на социалистите във Варна и Търговище Борислав Гуцанов.

В ефира на Евроком той уточни, че преди всичко за партията е опазването на мира в страната, а пострадал от протичащото се в Украйна, е Европа и България, чиито стопански системи се срутват непрекъснато: „ Ние единствено за предходната година сме платили 1 милиарда повече за газ и този 1 милиарда е заплатен от всеки един българин. Само за януари и февруари българите сме платили 200 млн. повече за газ. Това не е ли безумство по отношение на политиката, която води българското държавно управление? И освен служебното, спомняте си и че ние застанахме доста остро против тези решения на Асен Василев и на министър-председателят тогава - Кирил Петков, тъй като това води до срив на стопанската система и до усложнение на естествения метод на живот “, напомни Борислав Гуцанов.

„ Първото предложение, което ние ще създадем в залата на идващото Народно заседание, е да бъде прекратено даването на оръжия за Украйна и дипломатическо решение, кротичък развой, на това, което се случва в Украйна. България би трябвало да бъде тази, на чиято територия да се организират мирните договаряния “, сподели още социалистът.
Като съществени цели за Българска социалистическа партия той уточни още приходите на хората и ограничението на инфлацията, по тази причина социалистите оферират таван на цените на главните хранителни артикули. Гуцанов съобщи, че това ще докара до утешение у българските фамилии и напомни налагането на таван и мораториум върху цената на тока, което разреши на българските фамилии да платят сметките си за ток и стопанската система да оцелее: „ Благодарение на това предложение на Българска социалистическа партия предишния февруари, станахме преди всичко в Европа по развиване на стопанската система, а българските фамилии съумяха да преживеят зимата обикновено “, добави той.

По думите на Гуцанов, използването на таван на цените на стоките от дребната потребителска кошница е краткосрочна мярка за битка с инфлацията, а като дълготрайни ограничения за решение на казуса, той уточни рационализация на селското стопанство, възобновление на производството на леката индустрия, а също и държавна борса, която да натиска цената надолу.
„ Не намирам никаква разлика сред Политическа партия и Демократична България, само че не намирам разлика и сред тях и ГЕРБ. Те гласоподават по еднакъв метод за оръжието, за енергоизточниците. Те са едно и също, тъй като гласоподават по идентичен метод “, сподели организационният секретар на Българска социалистическа партия.

По отношение на енергийните запаси, той разяснява: „ Трябва да водим договаряния и да имаме опция за доставки отвред. Служебният кабинет се похвали, че имаме към този момент доставки на газ от Турция. Ама ние изнасяхме газ за Турция. Трябва да водим договаряния и с „ Газпром “, и с американски снабдители, и с Азербайджан “, безапелационен бе той.
Водачът на листата на социалистите във Варна и Търговище разяснява и потребността от нарастване на заплащането на чиновниците от системата за сигурност, вместо да се влагат пари в закупуване на нова военна техника: „ Купуваме сякаш нова техника, а забравяме за хората “, сподели Гуцанов.

Той напомни и самодейностите на Българска социалистическа партия във връзка с запазване на паметниците и съобщи безапелационната позиция на партията срещу тяхното разрушение: „ Нямаш ли историческа памет, ти нямаш и своето бъдеще “, добави организационният секретар на социалистическата партия.
Гуцанов разяснява и изявлението на служебния министър на защитата Димитър Стоянов от през днешния ден: „ Той приказва, че не би трябвало да даваме оръжия и не даваме оръжия, а когато отиде зад граница подписва това искане за 1 милиарда, което общо европейските страни направиха за предоставяне на оръжия и въоръжение на Украйна. Не може в България да приказваш едно, а в чужбина да правиш друго. Аршинът би трябвало да е еднакъв. Случващото се през последната една година в България е срамна част от нашата история “, безапелационен бе социалистът.

„ Единствената партия, която мисли за националната сигурност, за бъдещето на България, за вероятностите, е Българска социалистическа партия. Ние споделяме: мир, налагане на таван на цените и приходи на хората, приходи, приходи и още веднъж приходи. Трябва да има успокоение в фамилиите, би трябвало да има разрастваща се стопанска система. Българска социалистическа партия е номер 1, който желае да има бъдеще и вероятност на страната ни, дано ни поддържа с бюлетина номер 1 “, прикани Борислав Гуцанов на край.

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в  и !      
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР